WELKOM IN DE KERK

In 2022 zijn Missie Dordt en Platform Dordtse Kerken de campagne ‘Welkom in de kerk’ gestart. Allereerst rondom Kerst 2022 en vervolgens rondom Pasen 2023. De campagne, die als doel heeft om Dordtenaren van harte uit te nodigen voor een kerkdienst, heeft als belangrijkste communicatiemiddelen: 1. ESH borden langs de kant van de weg. 2. Website met overzicht kerkdiensten (zie missiedordt.nl/kerstdienst) 3. YouTube campagne en RTV Dordrecht lancering. 4. A6 kaarten voor persoonlijk uitnodigen
5. Twee advertenties in Dordt Centraal.

De campagne ‘Welkom in de kerk’ is bedoeld om mensen (hernieuwd) welkom te heten in de kerk. Gemeenten, parochies en andere geloofsgemeenschappen op het eiland van Dordrecht zetten (met/rondom Kerst) hun deuren wijd open voor nieuwkomers of mensen die in de afgelopen jaren de weg naar de kerk in meer of mindere mate zijn kwijtgeraakt. De circa 120.000 inwoners van Dordrecht worden uitgenodigd om (met/rondom Kerst) naar de kerk te komen. Dit gebeurt door middel van persoonlijk uitnodigen en een ondersteunende campagne die duidelijk zichtbaar is in de stad. Dordtenaren krijgen zo van meerdere kanten een persoonlijke, warme en liefdevolle boodschap die hen verwelkomt in de kerken van Dordrecht. 

Bekijk hier een filmpje.

De campagne was er ook in 2023. Er wordt nu bekeken hoe de campagne is verlopen met Kerst en hoe ermee verder wordt gegaan.